Priatelia Zeme otvorili pri Levoči letný ekotábor pre mládež i dospelých

21.07.2007 Levoča

Levoča 21. júla (TASR) - Viac ako 60 ľudí z celého Slovenska, najmä mladých, ale aj skôr narodených, sa prihlásilo do 10. ročníka Letného ekotábora občianskeho združenia Priatelia Zeme - Spoločnosť priateľov Zeme ...
Počas týždňového pobytu do 29. júna na účastníkov čakajú práce užitočné pre miestnu komunitu a krajinu, napríklad zber a sušenie liečivých rastlín, kosenie, opravy studne, výroba vstupných brán či pomoc blízkej obci.
\"Pozvali sme viacerých remeselníkov, ktorí zasvätia účastníkov tábora do tajov košikárstva, hrnčiarstva, drotárstva či textilných techník, \" spresnila pre TASR za organizátorov Ivana Machová zo SPZ. Novinkou tábora podľa nej bude umenie - výroba keramicky, ľudové tance a spev, maľovanie. Večery spríjemnia prednášky popredných osobností z prostredia environmentalistov. Hovoriť budú o aktuálnej situácii v Tatrách, o lese, problematike odpadov, permakultúre a alternatívach pre trvalo udržateľný rozvoj.
Účastníci sa ubytovali buď vo vlastných stanoch, alebo v drevenej stodole. O účasť v ekotábore SPZ je tradične veľký záujem a zdržať sa v ňom možno podľa vlastného rozhodnutia. Vlani mali najstaršiu účastníčku z Bratislavy, a to 70-ročnú vegetariánku pani Evu. Najmladší účastník tohto ročníka má len štyri roky.
 

Vyberte región